ingress

Dette er rapporter fra vårt opphold i Uganda

torsdag 14. oktober 2010

NATURFENOMEN

Et naturfenomen fant sted i forrige uke, og det hele gjentok seg i dag, 14.10.2010. En del at et våtområde "slet" seg fra resten og ble dratt nedover elva. Det som kom idag er vist på bildene under. Det som skjedde forrige uke(det skjedde iløpet av natten) var så stort og sterkt at da det traff brua dekket det hele innløpet, oversvømte brua som ble stengt, samtidig som hovedpumpen for vannforsyning til bl.a det området vi befinner oss i, ble ødelagt. Vi er følgelig uten vann i hele den nordlige regionen av UGANDA. Det kan ta ukesvis å reparere skaden fikk vi høre i dag.
At det ikke ble oversvømmelse i dag skyldes gravemaskinen (se bildet) som var på plass og i stand til å dele det store flaket i biter slik at de kom gjennom under brua.
Det var en tilfeldighet at vi var der akkurat da det skjedde igjen i dag. Det var nemlig ikke meningen at vi skulle være i dette området før i morgen.
Spenningen var stor blant publikum da den store øya traff brua. Gravemaskinføreren gjorde en fenomenal jobb. Takket være han slapp man å stenge brua igjen i dag.

Her ses øya like etter at den har slitt seg fra hovedvåtområdet. Den lå langt ut, men vi kunne se at den beveget seg sakte.

Øya nærmer seg brua og gravemaskinen står klar til innsats.
Den første delen av øya treffer brua og gravemaskinen er i full gang med å dele den opp i mindre biter slik at de slipper gjennom under brua.
Når det var på det verste så det slik ut. Øya kom i full bredde, bra fart grunnet strømmen i elva, og en kort stund så det ut til at det hele skulle stoppe opp. Gravemaskinføreren gjorde imidlertid jobben sin godt og klarte brasene.
Her er røret som pumpen sto koblet til før den ble ødelagt av den øya som kom i god fart forrige uke.
En spennende opplevelse for oss alle - et fenomen som ingen hadde sett før.

1 kommentar: