ingress

Dette er rapporter fra vårt opphold i Uganda

mandag 11. oktober 2010

Koreansk skole

Joice og hans kone Kim startet det hele for 4-5 år siden. Joice var en fremgangsrik forretningsmann som forteller at han "fikk beskjed" om å selge det han hadde og reise til Afrika. Han endte opp i Soroti, Uganda. Her kom han i kontakt med flyktningeleire, ønsket å gjøre noe for barna, og startet skole for dem. Kjøpte landområde og begynte å bygge, selv. Etterhvert fikk han foreldre til disse barna med, kun flyktninger, mens kona Kim hadde undervisning i skyggen av et stort tre på tomten. Bygget ble en realitet, skolen likeså, og etterhvert har det blitt det ene bygget etter det andre. Kun bygd av han selv og foreldre til flyktningebarna som arbeidet gratis for at ungene skulle få en utdannelse, også gratis. Selv lærerne her bor og spiser på området, men underviser gratis. De har inntekt et annet sted.
Nå er det kirkebygg, skole, lærerboliger mm på eiendommen. *Alt for at ungene skal få et gratis undervisningstilbud. Flere har bedt om at ungene deres skulle få plass der, og vil betale, men det vil ikke Joice. Dette er KUN for flyktningebarn, og gratis.
Skolen er på alle måter eksemplarisk. Området er meget pent beplantet, alt er ordentlig og rent, ungene er veloppdragne og utrolig flinke. Her fins klatrestativer i fleng, noe ingen andre skoler har. En mønsterskole.

Her er Joice og Kim sammen med Klara og en av lærerne. Legg merke til plenen i bakgrunnen.

Dette er hovedbygningen, kirke i midten og klasserom på begge sider. Det hele er formet ut fra et kristusbilde. Inngangsporten er bena, Det er beplantet vei ut til sidene som markerer armene. Den lekre "rundkjøringen" på bildet er hjertet og kirken i bakgrunnen er hodet. Alt er meget gjennomtenkt og utrolig godt planlagt og utført. 
Idag er det barneskole her, primary school, mens neste byggetrinn vil innebære etablering av secundary school. Planen er å bygge  videre og videre, utvide både tilbud og arealer.
Jeg kan jo legge til at Joice i dag er 72 år, men svært oppegående og i fin form.

Et glimt av oppkjøringen ( kristus beina )

Terje, biskop imeritus Charles som er styreleder for prosjektet, og jeg inspiserer ett av klasserommene. Det er 10 - 12 klasserom, lærerværelse og lekerom. Selve kirken ligger midt i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar