ingress

Dette er rapporter fra vårt opphold i Uganda

søndag 10. oktober 2010

BRYLLUPSFORBEREDELSE

Her møter en bukett piker de ankomne gjestene.
Gjestene geleides gjennom porten her og inn i hagen der familiene venter.
Forberedende bryllup er ingen billig affære i Uganda.Her skal bruden plukkes ut blant mange kandidater, dvs hun er klar på forhånd, men man later som hun velges. "Vakre" kvinner kommer i flere puljer for å vise seg frem som potensiell brud. Familien til brudgommen vraker disse da de ikke finner "blomsten" de søker blant dem. Ny pulje, ny vraking, inntil den de søkes fins blant gruppen. Hun blir så overlesset med oppmerksomhet, fruktkurv, vin, blomster. Og hun går så blant gjestene for å søke sin mann som er en av dem. Så anses de forlovet, og forhandlingene mellom familiene starter. I dette tilfellet ble det valgt ut 5 fra hver familie til å besiktige et lass kveg som sto på en lastebil utenfor. Det skulle være en del av medgiften.
For ordens skyld, dette er ingen gjennomsnittsfamilie. De er faktisk meget rike. All stasen, festen, maten og pyntingen bekrefter dette. Huset brudgommen bor i er heller ikke vanlig her.

Besøkende kommer.

En av gruppene familien skulle velge ut fra. Vakre antrekk og pene piker, men heller ikke her var den tilkomne.

Endelig har brudeparet funnet hverandre. Et flott par, ikke sant??

Her er "de utvalgte" som skal inspisere/besiktige medgiften.
Jeg regner med at det hele gikk i orden. Nå er familiene i forhandlinger om resten av medgiften. Selve bryllupet skal stå senere, når familiene har blitt enige.

1 kommentar: